printlogo


حرکت جریان پول به سمت بورس

بورس در حال حاضر در محدوده ارزندگی قرار دارد؛ به طوری که جریان پول در حال دوربرگردان به سمت بورس است. در بازار سهام فعلا عرضه و تقاضا تغییر خاصی نداشته است. با برطرف شدن ابهامات ناشی از دستورالعمل‌ها در دولت بعدی بازار سهام تعیین تکلیف می‌شود. اما فعلا نمی‌توان انتظار داشت نوسان‌های هیجانی رو به بالا اتفاق بیفتد.
از طرف دیگر تقاضای خروج سرمایه و سپر تورمی‌ همچنان بالا است. به همین دلیل تا زمانی که بازار به روال عادی برنگردد برخی سهامداران هر مثبتی را فرصت خروج می‌دانند؛ در شرایطی که قیمت سهام در محدوده ارزندگی قرار دارد.
محمدجواد صدیقی، کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه سیاست بانک مرکزی در مقطع کنونی کنترل رشد نرخ نقدینگی در محدوده ۲۵ درصد است، گفت: به همین دلیل تزریق منابع به بازار باز افزایش یافته است. این موضوع در مقطع کنونی می‌تواند یک امتیاز برای بازار سهام باشد. زیرا بخشی از خروج پول در ماه‌های گذشته درنتیجه افزایش نرخ بهره اوراق و صندوق‌های درآمد ثابت بود. در حال حاضر این روند معکوس شده است.
وی افزود: این تزریق منابع به واسطه اینکه نرخ صندوق‌ها را تعدیل می‌کند، باعث افزایش جریان نقدینگی در بازار سهام می‌شود. همچنین مانع از خروج بیشتر پول از بورس می‌شود.
صدیقی با تاکید بر اینکه کنترل رشد نقدینگی در کنار کنترل تورم می‌تواند سیگنالی برای بازار سهام باشد، تصریح کرد: در حال حاضر بخشی از حاشیه سود شرکت‌ها به دلیل هزینه بالا کاهش یافته است. به همین دلیل با مهار تورم حاشیه سود شرکت‌ها کاهش می‌یابد.
دولت با افزایش هزینه‌های شرکت از طریق افزایش نرخ انرژی، افزایش مالیات‌ستانی و افزایش نرخ بهره از دو جهت هزینه‌های شرکت‌ها را بالا برده است. اما در این میان تعدیل نرخ دلار نیما با توجه به عرضه و تقاضای واقعی کف بازار ارز باعث شده تا شرکت‌ها از نظر درآمدی کمتر تحت فشار قرار گیرند.
 درواقع هزینه‌های ناشی از تورم، به شدت در حال افزایش است. در حالی که درآمدها متناسب با آن تعدیل نمی‌شود و حاشیه سود شرکت‌ها مدام کوچک‌تر می‌شود. این شرایط باعث کاهش روزافزون تقاضا برای سهام در ماه‌های اخیر شده بود. اما در حال حاضر بازار در حال برگشت در مسیر رونق است. در شرایط کنونی بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، افرادی که در این بازه زمانی خرید می‌کنند، در ماه‌های آینده سود خوبی کسب می‌کنند.