رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک تاکید کرد:
بومیسازی فناوری تولید کاشی و سرامیک
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران گفت: ۱۴۰ واحد کوچک و بزرگ تولیدی در کشور با ظرفیتسازی ۷۲۰ میلیون مترمربع انواع کاشی و سرامیک در اندازه و طرحهای مختلف تولید میکنند.
مرتضی صفدریزاده، رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران به قابلیت تولید انواع کاشی و سرامیک در ایران اشاره کرد و افزود: امروز به همت صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی، انواع کاشی و سرامیک در اندازه و طرحهای مختلف در کشور تولید میشود و خوشبختانه فناوری تولید صنعت کاشی و سرامیک در ایران بومی شده، در حالی که تا چند سال قبل، کل تجهیزات کاشی و سرامیک از کشورهای ایتالیا، اسپانیا و چین وارد میشد.
وی به سرمایهگذاری بیش از پنج میلیارد دلاری در واحدهای تولیدی و زنجیره تامین ارزش اشاره کرد و گفت: خوشبختانه اهتمام بخش خصوصی به حضور جدی در این صنعت موجب شده تا محصولات صنعت کاشی و سرامیک ساخته و پرداخته تولیدکنندگان داخلی باشد و اکنون ۱۲۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این صنعت مشغول به کار هستند.
نیروی انسانی ماهر، مزیت صنعت کاشی و سرامیک
صفدریزاده نیروی انسانی ماهر و تحصیلکرده را مزیت نسبی صنعت کاشی و سرامیک ایرانی عنوان کرد و افزود: علاوه بر دارا بودن انرژی ارزان، وجود معادن غنی و توسعه صنایع وابسته در زنجیره تامین ارزش، از دیگر مزایای این صنعت محسوب میشود که توانسته قیمت تمام شده مناسبی را به خود اختصاص دهد.
وی ادامه داد: استفاده از سلیقه و رنگ برگرفته از فرهنگ اصیل ایرانی در تولیدات کاشی و سرامیک در مصارف معماری و ساختمانی توانسته نوع نگاه مصرفکنندگان ملی و منطقهای را به این صنعت جلب کند.
رتبه پنجم ایران در تولید کاشی و سرامیک
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران افزود: هماکنون ایران رتبه پنجم تولیدکنندگان کاشی و سرامیک جهان را دارد و از مجموع ظرفیت تولیدی شکل گرفته بیش از ۴۶ درصد صادر میشود.
وی به کشورهای هدف صادراتی اشاره کرد و ادامه داد: تولیدات صنعت کاشی و سرامیک ایران در ۵۲ کشور متقاضی دارد که از این تعداد به ۲۸ کشور به صورت دائمی در چندین سال گذشته صادرات داشتهایم. همچنین کیفیت و تنوع محصولات ایرانی توانسته علاقه کشورهای فرامنطقهای را هم به خود جذب کند.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران همچنین درخصوص وضعیت واردات کاشی و سرامیک، گفت: به دلیل توسعه کیفی، کمی و تکمیل سبد سلیقه مشتریان داخلی، خوشبختانه در این صنعت واردات نداریم و در جایگاه صادرکنندگان موثر این صنعت هستیم.
رقبای کاشی و سرامیک ایران
صفدریزاده درخصوص ممنوعیت واردات کاشی و سرامیک، افزود: هم اکنون این ممنوعیت وجود دارد، اما اگر ممنوعیت هم وجود نداشت با وجود رقابتی بودن محصول ایرانی از نظر کیفیت و قیمت، محصول وارداتی برای مصرفکننده داخلی سودمند نخواهد بود.
وی درخصوص رقبای کاشی و سرامیک ایران گفت: عمده تولید کاشی و سرامیک در دست ایتالیا و اسپانیا به عنوان خاستگاه صنعت نوین کاشی و سرامیک است، سپس چین هم از لحاظ فناوری و هم میزان تولید رتبهدار است، اما در منطقه ایران و ترکیه در تولید کاشی و سرامیک سرآمد هستند و اخیرا هم کشور هند سودای افزایش تولید کاشی و سرامیک را دارد و میتواند یکی از رقبا باشد، اما ایران به دلیل دارا بودن مزایایی همچون حمل و نقل و جابه جایی محصول تولیدی، سرعت در تامین و انتقال کالا به مشتری در منطقه به دیگر رقبا برتری دارد.