printlogo


هزار واحد مسکن برای قهرمانان ورزشی احداث می‌‌شود
ساخت شهرک مدال برای مدال‌‌آوران

بحث تامین مسکن برای مدال‌‌آوران و قهرمانان ورزشی به عنوان یکی از اقشار مهم و اثرگذار جامعه، در دولت سیزدهم و بنا به دستور رهبری مورد تاکید قرار گرفته است. در این راستا چندی پیش رهبر انقلاب در دیدار قهرمانان ورزشی و مدال‌آوران بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی فرمودند: «من می‌‌گویم ایران قوی باید ورزش قوی داشته باشد. قوت ورزش به چیست؟ اتخاذ تدابیر درست در انتخاب مربی، در ترکیب تیم‌های ملی در همه‌ رشته‌ها، در مراقبت جدی از بروز آفت در ورزش. یک مسئولیت مسئولان محترم ورزشی رسیدگی به وضع زندگی ورزشکاران است. این کارهایی که وزیر محترم گفتند، بنا است در زمینه‌ مسکن و اشتغال و امثال اینها انجام بگیرد، بسیار کارهای خوبی است، به شرطی که دنبال کنند، به شرطی که با جدیت پیگیری بشود.» 
به همین مناسبت کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان در گفت‌‌وگویی توضیحاتی درباره تامین مسکن قهرمانان ورزشی و مدال‌‌آوران داده است که در ادامه می‌‌خوانید.

  اولویت نیازهای قهرمانان ورزشی و ورزشکاران چیست و برای رفع این نیازها چه اقداماتی در دستور کار دارید؟
یکی از موضوعاتی که همواره دنبالش هستیم بحث مسکن قهرمانان و مدال آوران است. ما به تازگی یک پیشنهادی را به ریاست محترم جمهور دادیم، خود آقای رئیس‌ جمهور تأکید کردند که باید به مسائل و مشکلات و مسکن اینها رسیدگی بشود. نگاه کلی دولت در بحث مسکن، بحث مسکن‌سازی برای اقشار مختلف است. 
در بحث قهرمانان، پیشنهاد داده شد که یک شهرکی تحت عنوان «شهرک مدال» برای مدال‌‌آوران در تهران آماده بشود. آن هم به این شکل است که زمینش را به صورت رایگان وزارت ورزش تأمین می‌کند و وزارت راه و شهرسازی کار ساخت‌وسازش را انجام می‌دهد، شهرداری تهران هم امور مربوط به مجوزهای لازم را انجام می‌دهد. درنتیجه بتوانیم هزار واحد مسکونی را طی چهار سال آماده کنیم. آن دسته از مدال‌‌آورانی که مدال کسب می‌کنند، بیشتر از هزار نفر در المپیک، پاراالمپیک، آسیایی، پاراآسیایی، قهرمانی جهان نیستند. یک آیین‌نامه‌ مشترکی که بین ما و وزارت مسکن و شهرسازی است تقدیم دولت می‌شود، هیئت وزیران تصویب می‌‌کند، طبق آن آیین‌نامه، مسکن در اختیار آنها قرار می‌گیرد.
  این طرح ساخت مسکن الآن در چه مرحله‌ای است؟
این طرح به تصویب شخص رئیس‌ جمهور رسیده و دستورش به دستگاه‌های مرتبط صادر شده است. مثلا برای تأمین زمین این واحدها به ما ابلاغ شده و ما آمادگی همکاری داریم. چند روز پیش هم به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد و همچنین معاونت اجرایی رئیس جمهور مسئول پیگیری این امر شد. این هم یک اتفاق مبارکی است.

  زمین‌‌های برای ساخت این واحدها هنوز جانمایی نشده است؟
ما چند مکان در تهران داریم که می‌توانیم از آنها استفاده بکنیم. ما در چند نقطه از تهران زمین داریم که واجد شرایط است. حالا باید دست‌‌اندرکاران فنی ببینند آن چیزی که بهتر است و آورده مالی بیشتر هم برای قهرمانان دارد، بتوانیم فراهم کنیم.

  اشاره کردید سقف زمانی‌ ساخت این واحدها چهار سال است؟

در چهار سال به مدال‌‌آورانی که طی چهار سال مدال کسب می‌کنند، مسکن تخصیص می‌‌یابد. می‌دانید که بازی‌های المپیک، پاراالمپیک، آسیایی و پاراآسیایی هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود، این از آن نظر است. البته منتظر نمی‌مانیم که هزار واحد مسکونی ساخته بشود و بعد از چهار سال تحویل بدهیم، هر زمانی که مشمول این قهرمانان بشود، بلافاصله در اختیار قرار خواهیم داد. به طور مثال اگر صد واحد مسکونی هم ساخته شود و آماده‌ بهره‌برداری باشد، در اختیار آن قهرمانانی که مشمول این مسکن هستند، قرار می‌دهیم.

  آیا این طرح ویژه وزرشکاران تهرانی است، یا قهرمانان سایر شهرها را هم در برمی‌‌گیرد؟
این طرح برای کل کشور است و فقط مختص قهرمانان تهرانی نیست، نگاه‌ ما ملی است. آن مدال‌‌آوری که از یک روستای کوچکی آمده افتخار کسب کرده، قهرمان جهان شده، ما وظیفه داریم به او هم خدمت بکنیم. چرا ما تهران را انتخاب کردیم؟ علتش این بوده که بارها اتفاق افتاده یک زمینی به یک ورزشکاری دادند، گلایه کرده که «این زمینی که به من در این شهرستان دادید، با ده متر زمینی که در آن کلان‌‌شهر به آن ورزشکار دادید، اصلاً قابل مقایسه نیست.» لذا ما با توجه به اینکه یک شرایط یکسانی به وجود بیاوریم، تهران را انتخاب کردیم و زمینش هم در تهران وجود داشت. از نظر ما ورزشکاری که از یک روستایی دورافتاده می‌‌آید و مدال کسب می‌کند با آن کسی که از کلانشهری می‌آید و مدال کسب می‌کند، هیچ فرقی بین این دو نفر وجود ندارد.