printlogo


شاخص انبوه‌سازی تحلیل می‌شود

وضعیت بنیادی اکثر شرکت‌های انبوه‌سازی خوب است و شاخص این صنعت با عبور از مقاومت سنگین ۲۰ هزار و ۹۰۰ واحد می‌تواند به سمت اهداف بالاتری پرتاب شود.
شاخص کل صنعت انبوه‌سازی در بورس در اواخر سال ۱۳۸۳ با افزایش ۳۷۵ درصدی از ۱۰۰ به ۴۸۰ واحد رسید که به دنبال آن نیز شرکت‌های فعال در این صنعت با رشد خوبی همراه شدند؛ پس از آن، شاخص مدت ۶.۵ سال را صرف ریزش، انباشت و ریز نوسانات زیر مقاومت ۴۸۰ واحدی کرد و مجددا با عبور از آن توانست با افزایش ۱۶۵ درصدی از محدوده ۴۸۰ به ۱۲۹۸ واحد دست یابد. 
شاخص انبوه‌سازی پس از ایجاد یک سقف در سال ۱۳۹۲ مجددا با ریزش مواجه شد و با صرف ۵ سال زمان، به میزان ۱ هزار و ۵۴۴ درصد رشد کرد که بزرگترین رشد تاریخی شاخص بود و پس از ایجاد یک سقف در اوج طمع و امیدواری شروع به ریزش ۷۵ درصدی کرد و پس از مدتی رنج زدن توانست ۲۸۷ درصد صعود را به ثبت برساند که در حال حاضر با واکنش منفی به سقف در محدوده ۱۶ هزار و ۱۱۰ واحد قرار دارد.

 تکنیکال شاخص انبوه‌سازی
شاخص صنعت انبوه‌سازی پس از ایجاد یک سقف در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ شروع به افت ۴۲ درصدی کرد و پس از لمس یک کف عمیق توانست با افزایش ۵۵.۵ درصدی به ۱۹ هزار واحد برسد و مجدد با افت ۱۵ درصدی مواجه شد که در حال حاضر در ۱۶ هزار و ۱۱۰ واحد قرار دارد. محدوده ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد حمایت معتبر شاخص است که با حفظ آن می‌توان به اهداف ۱۹ و ۲۱ هزار واحد فکر کرد؛ اما اگر حمایت ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد از دست برود، حمایت ۱۳ هزار و ۷۰۰ واحد در دسترس خواهد بود که درنهایت منجر به ریزش بیشتری خواهد شد. شاخص با عبور از مقاومت ۲۰ هزار و ۹۰۰ واحد می‌تواند به اهداف بالاتری دست یابد که با افزایش تقاضا در بازار ملک و پروژه های ساختمانی، افزایش تقاضای سهم در بازار و سیاست‌های حمایتی ممکن روند صعودی بعدی شدت داشته باشد.

 موقعیت شرکت‌های انبوه‌سازی
شرکت‌های ساختمانی سودسازی خوبی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ داشته‌اند که بیشتر به دلیل افزایش تقاضا در پروژه‌های ساختمانی و سیاست‌های دولت است و همین موارد باعث شد تا نرخ فروش، سود خالص، حقوق و دستمزد و اشتغال و در نهایت جذابیت سهم از دید فاندامنتال بیش از پیش شود و قیمت سهم‌های انبوه‌سازی متاثر از شرایط بنیادی‌شان شروع به افزایش کنند که نرخ‌ رشد بسیار خوبی را هم به ثبت رساندند. 
به گزارش بازار، به نظر می‌آید در سال ۱۴۰۳ با افزایش نرخ دلار، تورم و ساخت‌و‌سازهای شرکت‌های انبوه‌ساز، سودآوری این صنعت بیشتر شود و سهم‌ها جذاب‌تر از قبل معامله شوند؛ پس درنتیجه می‌توان سهام املاک و مستغلات را در قیمت‌های مناسب و محدوده‌های کم‌ریسک خریداری کنیم تا بازدهی بیشتری را نسبت به ریسک متحمل شده کسب کنیم.

 مقایسه بازدهی شاخص‌ها
شاخص صنعت انبوه‌سازی از بهمن ماه ۱۴۰۰ بازدهی ۲۸۵ درصدی را به ثبت رسانده است؛ این در حالی است که شاخص کل بورس بازدهی ۱۱۸ درصدی و قیمت سکه طلا به عنوان نماینده تورم، دلار، نقدینگی و شرایط اقتصادی خارج از جو بورس بازدهی ۲۳۰ درصدی داشته است که نشان می‌دهد شاخص گروه املاک و مستغلات بازدهی بیشتری نسبت به کلیت بورس و قیمت تمام سکه طلا داشته است و باید دید که آیا در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ با این روند پیش خواهیم رفت یا خیر.